3 עוגות שעושות את הסופ"ש

אם מהדורות עיתונים שמנמנות ממלאות את מדפי המוכרים, אם בתי הקפה רוחשים המולה צבעונית ואם העולם נראה לכם רגוע, יפה ושליו יותר, כנראה שהסופ"ש בפתח – וזה סימן מובהק לכך שעליכם לרוץ למטבח, לקשור סינר, לשלוף את המיקסר ולמלא את הבית בניחוחות אפייה מתוקים. לקראת סוף השבוע המתקרב (ולמעשה בכל זמן שבו מתחשק לכם להתפנק), הינה שלושה מתכוני עוגות מעולים שפשוט כיף להכין לכל בני הבית ולהתענג עליהם לאורך החופש המהנה.

פאי שוקולד ובייגלה מלוח נפגשים בשבת

אם יש שילוב מוצדק עלי אדמות הרי זה השילוב בין מתוק למלוח. בשנים האחרונות את מקומו של הטעם המלוח מאייש בכבוד רב הבייגלה, ונכרכו לשמו כבר מתכונים רבים הכוללים רוטב בייגלה מלוח-מתוק שפשוט משתלב נפלא עם תערובת שוקולדית עמוקה. אך אם אתם באמת רוצים לשדרג את חייכם ואת הקפה של שבת בבוקר, הכינו פאי שוקולד ובייגלה מלוח שיש בו את הטוב מכל העולמות – גם שוקולד מצוין, גם בייגלה מלוח וגם תחתית פריכה העוטפת את הטעמים המצוינים.

לצורך הכנת הבצק הפריך נערבל קמח, חמאה, אבקת סוכר ושמנת, שאליהם נוסיף גם שברי בייגלה קטנטנים עד ליצירת בצק אחיד. ניתן לבצק לנוח במקרר ונכין בינתיים את מלית השוקולד, המורכבת משוקולד מריר, חמאה, סוכר, קמח, ביצים ומעט מלח, שאליה נוסיף גם קרם בייגלה מלוח ונבשל יחד על בן מארי עד ליצירת תערובת חלקה ומבריקה. נוציא את הבצק מהמקרר ונהדק אותו על גבי תבנית הפאי, נאפה כ-10 דקות ולאחר מכן נוסיף את המילוי ונאפה כמחצית השעה. לאחר שהפאי מצטנן מעט, נמזוג בנדיבות ציפוי שוקולד המורכב משוקולד מריר ושמנת מתוקה. אפשר לקשט עם שברי בייגלה.

קלסיקה של עוגת שוקולד

עוגת שוקולד היא הפינוק המושלם. גם קלה מאוד להכנה, גם מהירה להפליא וגם מתגמלת בטעמים שאף פעם לא נמאסים. כמו כל קלסיקה טובה, היא מקבלת נופך חגיגי יותר כשמכינים אותה לכבוד הסופ"ש ומגישים ליד קפה מהביל וספר טוב. נסו ותיהנו!

להכנת העוגה נקציף יחד ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה, נוסיף שמן בזילוף עדין ואיטי, חלב, קקאו, קמח ואבקת אפייה. לאחר שנערבב היטב את הבלילה עד לאיחוד (אך לא יותר כדי לא לפגום באווריריות הנהדרת שלה), ניתן לזרות אל תוך הבלילה תוספת לבחירתכם – שוקולד צ'יפס, שברי אגוזים, קוקוס וכדומה. נעביר לתבנית משומנת, נאפה כ-40 דקות ונצנן לפני ההגשה. אם תרצו להכין את עוגת השוקולד בגרסת פרווה, תוכלו להחליף את החלב בקרם קוקוס. הודות לאחוזי השומן הגבוהים שבו והמרקם המצוין הוא מדמה להפליא טעמים חלביים עדינים, מבלי לפגום בצורה ובמרקמה של העוגה.

ניו יורק, ניו יורק – עוגת גבינה קרמית

ומקלסיקה שוקולדית למלכת השלג הכי קלסית שיש – ניו יורק צ'יזקייק. ואם נדמה לכם שאתם עתידים לבלות בהכנתה שעות ארוכות במטבח, יש לנו בשורות ממש טובות עבורכם: היא פשוטה להכנה והכי עשירה וטעימה שיש. עם בסיס ביסקוויטים פריך, מלית מבריקה, לבנה וקרמית ועננת קצפת יפהפייה היו בטוחים: צפוי לכם סופ"ש מענג במיוחד!

נתחיל בהכנת בסיס העוגה, המורכב מביסקוויטים בטעם שוקולד או וניל, חמאה ומעט סוכר הטחונים יחד במעבד מזון. מעבירים את התערובת החולית לתבנית ומהדקים אותה לדפנותיה. מצננים במקפיא ופונים להכנת המלית, המורכבת מגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים (לפחות 25%), סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון, ביצים, קמח ומלח. מערבבים היטב ולאחר אפייה קצרה של הקלתית בטמפרטורה של 180 מעלות מוזגים את המילוי בעדינות מעל הבסיס ולאחר שהוא הצטנן במקרר ואופים יחד עד שהעוגה מוכנה – עדיין רוטטת במרכז, אך יציבה בכל שאר חלקיה. כעת ניו יורק קרובה מתמיד, וזה בדיוק הזמן להכין ציפוי שמנת אוורירי המורכבת משמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן גבוהים וסוכר, שאותם נקציף יחד במיקסר עד לקבלת מרקם קצפתי יציב. כעת ניצוק את הקצפת על גבי העוגה וניישר לשכבה אחידה.

העוגה נהדרת גם בגרסתה הלבנה והקלסית אך תוכלו בהחלט לקשט אותה בהתאם לטעמכם, עם פרוסות תותים טריות, פירות יער חמצמצים, שברי ביסקוויט מרוסקים, שוקולד מגורר, ממרח לוטוס מומס וכל טעם אחר שישמח לכם את סוף השבוע. בתאבון!